Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2009

"δύσκολοι καιροί για μαγισσάκια" Βιωματικό εργαστήρι για εκπαιδευτικούς

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία σήμερα, στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Περιστερίου οι εργασίες του διήμερου σεμιναρίου, που διοργάνωσε το Γραφείο Πολιτιστικών Θεμάτων της Γ΄ Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής. Η προσέλευση των εκπαιδευτικών ήταν μεγάλη και όλα τα θέματα του σεμιναρίου, που είχαν τη μορφή βιωματικών εργαστηρίων, παρουσίαζαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Το φωτογραφικό υλικό των σεμιναρίων θα αναρτηθεί σύντομα στο ιστολόγιο των σχολικών δραστηριοτήτων πολιτισμού.

Θέλω να συγχαρώ το Χρίστο Παπαγεωργίου και τη Στέλλα Ρέτσιου για την άψογη διοργάνωση (και όλους γενικά τους διοργανωτές) και να ευχαριστήσω τους συναδέρφους που συμμετείχαν στο δικό μας εργαστήρι με θέμα: "Δύσκολοι καιροί για μαγισσάκια" για τη συμμετοχή τους και το ενδιαφέρον τους. Χαρήκαμε πολύ που ξανασυναντηθήκαμε με παλιούς φίλους, αλλά και που γνωρίσαμε καινούριους...

Το υλικό του εργαστηρίου είναι στη διάθεση των συναδέρφων:

Webquest Julia


Φύλλα εργασίας για το webquest




Βήματα κατασκευής WebQuest


(το παραπάνω έγγραφο "βήματα κατασκευής webquest" αποτελεί αναδημοσίευση από την ιστοσελίδα: http://utopia.duth.gr/~asiskos/WebQuestSteps.htm )

Για την τροποποιημένη μορφή της δραστηριότητας (την πιο απλή) πατήστε εδώ

6 σχόλια:

Χρίστος και Στέλλα είπε...

Τζούλια και Νίκο, ευχαριστούμε πολύ για τα καλά σας λόγια τόσο στα σχόλια του blog, όσο και στην αναφορά σας στο " Μάθε παιδί μου γράμματα". Αυτά μας γεμίζουν με ικανοποίηση γιατί οι κόποι μας πιάνουν τόπο, αλλά ταυτόχρονα μας γεμίζουν με περισσότερη ευθύνη για το έργο που έχουμε να επιτελέσουμε. Ένα έργο στο οποίο αισθανόμαστε ότι επιστήμονες σαν κι εσάς είναι πάντα κοντά μας και μας ανοίγουν νέους ορίζοντες γαι το καλό το δικό μας,αλλά κυρίως των μαθητών μας.

Τζούλια είπε...

Χρίστο και Στέλλα εμείς ευχαριστούμε για τη δυνατότητα που μας δώσατε μέσα από αυτό το σεμινάριο να ανταλλάξουμε ιδέες και σκέψεις με εκπαιδευτικούς από διάφορα σχολεία και να νιώσουμε ξανά πώς κάτι πάει ν' αλλάξει επιτέλους σ΄αυτό το έρμο το σχολείο, και πώς δεν είμαστε οι μόνοι γραφικοί ονειροπόλοι της υπόθεσης. οι συνάδερφοι που γνωρίσαμε στο εργαστήριο αυτό ήταν όλοι με ιδιαίτερες παιδαγωγικές ευαισθησίες και πραγματικό μεράκι για τη δουλειά τους. περιμένουμε λοιπόν καινούριες ευκαιρίες...

Μυρσίνη είπε...

Tζούλια και Νίκο δεν έχω λόγια να σας ευχαριστήσω, γιατί κάθε φορά που σας συναντώ, εκτός από το ότι ταξιδεύω παρέα με τις υπέροχες ιδέες, πρωτότυπες και καινοτόμες δράσεις σας, γεμίζω ανησυχίες και κοιτάζω πώς μπορώ να γίνομαι καλύτερη δασκάλα. Δείχνετε δρόμους και εύχομαι να σας μοιάσω...
Με προβλημάτισε ιδιαίτερα το ζήτημα της αξιολόγησης, όπως τέθηκε και θα προσπαθήσω να βελτιωθώ σ' αυτό το κομμάτι.
Είναι υπέροχη η προσπάθειά σας, γιατί δεν προσφέρετε έργο μόνο στους μαθητές, αλλά και σε μας...
Να' στε καλά και ευχαριστούμε και για όλο το υλικό. :)

ΛΙΛΑ είπε...

Αγαπητοί "ονειροπόλοι δάσκαλοι" να σας ευχαριστήσω και εγώ από την πλευρά μου σαν γονιός. Ομως, να εκφράσω και το παράπονό μου και την απογοήτευσή μου, γιατί η πλειοψηφία των εκπαιδευτικών, ιδίως στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ουδεμία σχέση έχουν με όλα αυτά που αναφέρετε. Και το μόνο που καταφέρνουν είναι να απομακρύνουν τα παιδιά μας από το πραγματικό νόημα αυτού του "έρμου σχολειού" που κάτω από άλλες συνθήκες θα ήταν μια πραγματική κυψέλη δημιουργίας, γνώσης, εμπειριών.

Οσο για σένα προσωπικά Τζούλια μου, σου έχω εκφράσει πολλές φορές τις ευχαριστίες μου. Σου στέλνω μόνο την αγάπη μου και την εκτίμησή μου.

Εύχομαι σε όλους καλή μέρα και καλή εβδομάδα!

eirini vlastari είπε...

Ο Χρήστος και η Στέλα δυνατό δίδυμο στην εκπαίδευση και τον πολιτισμό.Τους εύχομαι καλή δύναμη και πάντα μπροστά!!!
Ειρήνη Βλαστάρη
Σχολική Σύμβουλος 4ης Περιφέρειας Ν. Κυκλάδων

eirini vlastari είπε...

Ο Χρήστος και η Στέλα δυνατό δίδυμο στην εκπαίδευση και τον πολιτισμό.Τους εύχομαι καλή δύναμη και πάντα μπροστά!!!
Ειρήνη Βλαστάρη
Σχολική Σύμβουλος 4ης Περιφέρειας Ν. Κυκλάδων