Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2009

e-τάξη μας

Εδώ κι ένα μήνα περίπου η e-τάξη μας (έκτη δημοτικού) ταξιδεύει στις πέρα θάλασσες της γνώσης και της φαντασίας. Σε χώρες μακρινές, σε ερημικά νησιά, σε πύργους και σε κάστρα, αναζητά εκείνο το μαγισσάκι που με το μαγικό ραβδάκι του θα μας βοηθήσει να πετύχουμε όλους μας τους στόχους. Στο ιστολόγιο αυτό περιγράφουμε κάποιους σταθμούς από αυτό το δύσκολο, αλλά ενδιαφέρον ταξίδι μας. Μοιραζόμαστε τις εμπειρίες μας, τις δοκιμασίες μας, αλλά και την περιπέτεια του ταξιδιού μας. Αν θέλετε να μοιραστείτε μαζί μας αυτή την αναζήτηση ελάτε στην e-τάξη μας να συντροφεύσετε το ταξίδι μας...

13 σχόλια:

ΛΙΛΑ είπε...

Είμαι σίγουρη ότι το ταξίδι σας θα είναι συναρπαστικό, γεμάτο πρωτόγνορες εμπειρίες απ'τον κόσμο της γνώσης, της δημιουργίας και γεμάτο παιδική φαντασία. Δεν σας κρύβω ότι σας ζηλεύω λίγο. Το μαγισσάκι σας όμως με καλημερίζει κάθε πρωί, με ταξιδεύει και μένα σε μαγικά κάστρα και πύργους, με συντροφεύει και με γεμίζει ελπίδα και αισιοδοξία.
Να είστε καλά και να έχετε όμορφα ταξίδια!

Καλή σας μέρα και καλή εβδομάδα!

Λίλα

Μαρια Νικολαου είπε...

Ταξίδι να ναι , κι αν ειναι και προς τη γνώση ακομη καλύτερα!

Καλημερα και καλη βδομαδα σε ολους σας

Oδυσσέας είπε...

Λοιπόν εύχομαι το ταξίδι σας για να
βρείτε το μαγισσάκι να είναι γεμάτο
με περιπέτειες , γνώσεις και δωκιμασίες (όπως άλλοστε γράφετε και στο blog). Ας συμπληρώσουμε πως (όπως και με μας το παλιό ΣΤ ) έτσι και με σας αυτή τη χρονιά τελειώνει και ένα άλλο ταξίδι που ξεκινήσατε στην 1η τάξη ( ξέρεται τώρα τα γνωστά για την Ιθάκη - Πόσες φορές την έχω αναφέρει αυτή την Ιθάκη ρε παιδιά;. ) και είστε πολύ τυχεροί που θα το τελειώσετε με έναν από τους καλύτερους καπετάνιους που μπορούσε να σας είχε τύχει ( την κα.Τζούλια )!

κ.Τζούλια είπε...

έτσι είναι Οδυσσέα, άλλο ταξίδι φέτος για όλους μας κι όλοι είμαστε περίεργοι να δούμε την Ιθάκη... (νομίζω το δικαιούσαι να την αναφέρεις όσες φορές θες...)
δεν ξέρω αν είμαι καλή καπετάνισσα, πάντως έχω πάλι πολύ καλό πλήρωμα, έτοιμο για όλες τις δοκιμασίες...

με συγχωρείς για την καθυστερημένη απάντηση...ήμουν πολύ απασχολημένη αυτές τις μέρες

κ.Τζούλια είπε...

κάθε ταξίδι Μαρία μου, μαζί με όλα τα άλλα προσφέρει και γνώση...
αλλά πίστεψέ με δεν είναι το ζητούμενο...
η γνώση από μόνη της δεν είναι δύναμη, χρειάζεται και κρίση και συναισθηματική ωριμότητα...

κ.Τζούλια είπε...

ευχαριστούμε Λίλα για τη συντροφιά σου...
μπλέξαμε αυτήν την εβδομάδα με μαθηματικά και γραμματικές και χάσαμε λίγο το στόχο μας. Αλλά να ... καθάρισε η ομίχλη και στον ορίζοντα μας χαμογελάει το μαγισσάκι...

καλό βράδυ

Οδυσσέας είπε...

Αποτύχια στο δεκαπενταμελές ( πρέπει να πήρα 15 ψήφους ). Τέλος πάντων
του χρόνου θα ξαναβάλω . Κυρία Τζούλια πείτε στη τάξη σας να με ψηφίσει ( σε όσους έρθουν στο 1ο τέλος πάντων ). Αυτά . Καλό σας βράδυ!!!!

Οδυσσέας είπε...

Λοιπόν . Σήμερα γιορτάζουμε τα 20 χρόνια από το γκρέμισμα του τοίχους του Βερολίνου ! Όλοι λένε και γράφουν πράγματα σχετικά με το γεγονός αυτό (βλ.ειδήσεις , ιστολόγια ) !! Το ερώτημα είναι τί έγινε τότε ?? Τι ακριβώς γιορτάζουμε??

Οδυσσέας είπε...

Κα .Τζούλια με εντυπωσιάζεται ! Μόλις πρίν λίγο μπήκα στο blog σας τις μώβ στιγμές και έμεινα κυριολεκτικά άφωνος ! Τέλειο ! Απλώς τέλειο ! Ότι άλλο και να πω είναι περριτό !! Όταν μπήκα στο blog αυτό (εντελώς τειχαία ) , έκανα ένα πολύ ευχάριστο διάλλειμα από το καθημερινό μου διάβαζμα ! Άλλο ένα από τα θαύματα σας !!!!!

Οδυσσέας είπε...

ΚΥΡΙΑ ΤΖΟΥΛΙΑ ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΟ YOUTUBE ΚΑΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΚΛΙΠ ΤΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ WHAT IVE DONE ΤΩΝ LINKIN PARK !! ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΜΑΣ ! ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΒΑΛΤΕ ΤΟ ΣΤΟ BLOG ( ΑΦΟΥ ΑΛΛΩΣΤΕ ΠΕΡΣΙ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΕΛΠΙΖΩ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ) ! ΣΑΣ
ΕΓΚΟΥΟΜΑΙ ΠΩΣ ΚΑΙ ΩΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΚΑΙ ΩΣ ΒΙΝΤΕΟ ΘΑ ΣΑΣ ΣΙΓΚΛΟΝΙΣΕΙ !!!

κ.Τζούλια είπε...

ναι 20 χρόνια από το γκρέμισμα του τείχους στο Βερολίνο το 1989. Είχα προλάβει να το δω και να περάσω από την άλλη μεριά το 1987...
Όμως Οδυσσέα μου καθημερινά υψώνονται γύρω μας άλλα τείχη και "ανεπαισθήτως" μας κλέίνουν από τον κόσμο έξω...
Ας έχουμε τα μάτια μας, τα αυτιά μας, ανοιχτά, να αντιλαμβανόμαστε τους χτίστες...
χαίρομαι που ανακάλυψες το προσωπικό μου ιστολόγιο, είναι ένας χώρος έκφρασης...
Λοιπόν βρήκα το βίντεο που μας προτείνεις και το βάζω τώρα αμέσως...

ΛΙΛΑ είπε...

Το τείχος του Βερολίνου μπορεί να έπεσε, αλλά υψώθηκαν και υψώνονται καθημερινά, άλλα γιγάντια, πιο επικίνδυνα και αόρατα τείχη. Και δυστυχώς όχι μόνο στο Βερολίνο, αλλά σε κάθε γωνιά της γης. Και παρόλο που ξέρουμε τους χτίστες, τους βλέπουμε,τους συναντάμε, νοιώθουμε ή είμαστε πολλές φορές πραγματικά αδύναμοι να τους σταματήσουμε ή έστω να τους καθυστερήσουμε. Και είμαστε αναγκασμένοι να προχωράμε παράλληλα, χωρίς να μπορούμε να ανακαλύψουμε τι είναι από πίσω. Ισως η μόνη μας δύναμη, η μόνη μας ελπίδα και τα μόνα όπλα που θα μας κάνουν να γκρεμίσουμε αυτά τα τείχη να είναι η αγάπη και κάτι μαγικά ταξίδια στις "θάλασσες της γνώσης και της φαντασίας" παρέα με όσους αναζητούν το "μαγισσάκι".

Καλό βράδυ!

πασχαλησ είπε...

ενδιαφερον....θα το ψαξω